Interview met verkeersregelaar Jeroen Veltman

Vrijwilliger bij de Jeroen Bosch Loop, kun je daar iets meer over vertellen? Wat maakt het wat jou betreft zo leuk om vrijwilliger van een hardloopevenement als de Jeroen Boschloop te zijn?

Het was de eerste keer dat ik iets in de organisatie van een (extern) loopevenement heb gedaan. Dit is heel goed bevallen. Ik had aangegeven om mij in te plannen daar waar nog mensen nodig waren. En zo werd ik verkeersregelaar. Vooraf moest je een kleine online cursus doen, daarna kon je aan de slag. Verkeersregelaar was eigenlijk veel leuker dan verwacht! Natuurlijk is het spannend om de eerste auto tegen te houden, maar daarna is het vooral heel leuk om alle blije gezichten van de voorbijlopende mensen te zien en ze lekker aan te moedigen. Dat je vervolgens na het evenement nog herkend wordt door lopers die je uitzinnig bedanken, maakt het vrijwilligen wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

 

Jeroen Veltman in de Two Rivers Marathon 2022
foto Marco Oomen Fotografie

Wat is je het meest bijgebleven van de vorige editie?

Ik stond als verkeersregelaar redelijk op het einde van het parcours, op kilometer 8 van de 10. Op dat punt waren er best een aantal mensen die er doorheen zaten. Leuk was dat je op zo’n moment echt wat kunt betekenen als je even contact maakt met de lopers en ze aanmoedigt. Op een of andere manier vinden lopers dan toch weer de energie om de draad op te pakken. Het voelt goed om vanuit mijn rol als verkeersregelaar ook zoiets te kunnen betekenen.

Je gaf hiervoor al aan dat de Jeroen Boschloop het eerste (externe) loopevenement was waarbij je als vrijwilliger in de organisatie zat. Heb je ook ander vrijwilligerswerk gedaan?

Dat klopt. Zo heb ik bij O.S.S.-VOLO een paar keer het wedstrijdsecretariaat bemand bij een jeugdkampioenschap. Daarnaast ben ik vorig jaar pacer geweest bij de Vestingloop. Ook dat laatste is een echte aanrader. Als pacer kun je mensen echt helpen om hun gewenste tijdsdoel te halen.

Overweeg je om dit jaar weer vrijwilliger bij de Jeroen Bosch loop te worden? Of ga je ‘m wellicht lopen?

Zeker, ik wil 16 mei a.s. graag weer helpen als vrijwilliger!