Michelle van Wijk gaf alles op de 10K

Wat wil je over jezelf vertellen Michelle?

Ik ben 35 jaar. Samen met mijn vriend Rob en mijn dochter van 1,5 jaar woon ik in Den Bosch. Ik werk in Den Haag als beleidsmedewerker bij het Rijk. Ik loop nog niet zo heel lang. Drie jaar geleden ben ik begonnen met serieus hardlopen.

 

foto Rob Nelisse

 

Wat vond je van de Jeroen Bosch Loop (JBL)?

De JBL is op een heel prettige manier laagdrempelig en toegankelijk. Het parcours gaat door een heel mooi stukje Den Bosch. Voor een niet zo heel grootschalige loop vond ik het heel goed georganiseerd. De vrijwilligers die de weg wezen stonden ook aan te moedigen. Dat maakte de hele beleving nog leuker. De JBL is een heel leuke run, zowel voor een PR als voor de gezelligheid. Het was ook een mooie zomeravond.

Hoe zat je in de wedstrijd?

Na de bevalling van mijn dochter was ik net 3,5 maand bezig met hardlopen. Voor mij was het een testcase om uit te proberen wat ik kon. Zou ik de snelheden van vroeger ook weer aankunnen? Dat zat er nog niet in maar ik was alsnog heel trots op mezelf. Ik liep toch alweer behoorlijk snel. Ik heb alles gegeven en eindigde als nummer 4 van de vrouwen. Dit jaar doe ik weer mee! Ik ga zeker proberen om een PR te lopen.

Heb je tips voor andere lopers hoe ze moeten trainen voor deze loop?

Doe sowieso één keer in de week een intervaltraining met zowel kortere als langere tempoblokken. Die intervaltrainingen zijn het belangrijkste als je sneller wilt worden. Omdat de JBL vaak in de warme periode is, zou ik daarop trainen. Ga in de laatste periode als het enigszins mogelijk is hardlopen in de warmte aan het einde van de middag.

Hoe moet je het parcours aanpakken volgens jou?

Op de 10K moet je er eigenlijk vanaf het begin af aan al hard ingaan. En zorgen dat je er hard uitgaat. Alles geven! Het parcours leent zich daar ook voor.